Kategória: Novellák max. 5000 karakterben

A Magyar Íróképző haladó tanfolyama előtt volt házi feladat, hogy egy megadott alaphelyzetre felfűzve írjunk novellát, maximum 5000 karakterben. Annyira eltalált ez a feladat, s olyan jó értékelést kapott az első, hogy nem tudtam abbahagyni (vess magadra, Henrik!), és sorban kértem az alaphelyzeteket. Ezek eredményei az itteni rövid novelláim. Ha tetszett, írj nekem egy alaphelyzetet Te is! Az nekem az írói gyújtózsinór.

Színésznőt szerettem

Kicsiszolódott egy újabb rövid novella. Az 5000 karakteres novellák keletkezésének háttere a kategória leírásban olvasható. Továbbra is gyűjtöm a novella alaphelyzeteket, amiket maximum 5000 karakterben ….

Helyesen házasodni

Alaphelyzet helyett ezúttal egy mondatot kaptam ihletül a maximum 5000 karakteres novella kihívásomhoz. A kilenc férjet fogyasztó Gábor Zsazsa mondását: „Elválni valakitől, csak mert nem ….

Útbaigazítás

Újabb feszesre szabott történet. Az 5000 karakteres novellák keletkezésének háttere a kategória leírásban olvasható. Továbbra is gyűjtöm a novella alaphelyzeteket, amiket maximum 5000 karakterben kell ….

Az attrakció

A haladó tanfolyam házi feladatainak egyike volt, hogy írjunk legfeljebb 5.000 karakterben novellát előre megadott szituációból indulva. A megadott szituáció pedig az alábbi volt: „José ….