Rövid Bemutatkozás

Nevem Kállai Szilárd, ’74-es kiadás vagyok. Feleségemmel és kettőből az egyik gyerkőccel Veszprémben élek. Az idősebbik már külön család, unokával!

Író, idegenvezető, könyvkiadó, közgazdász vagyok.

Kedvtelésből, munka mellett író vagyok. Az írásaimban s az olvasmányaimban is a komolyabb témák foglalkoztatnak. Érdekel a világ, a társadalom, a gazdaság működése, a történelem, s mindebben az ember. Megjelent már két regényem, de nem ettől vagyok író, hanem a belső hajtóerő miatt, meg a sok teleírt papír miatt. Amúgy egy nagy bankban projektfinanszírozással foglalkozom. Ez az egyik legjobb dolog, amit egy bankban csinálni lehet. Változatos, jó problémamegoldó készséget, és kreativitást is igényel.

Régóta foglalkozom saját vállalkozásban szépirodalmi könyvkiadással is, Eötvös Károly néhány könyvét adtuk ki sikerrel. A könyvek a az egykori Balaton, és Veszprém vármegye világát varázsolják elénk színesen.

Mivel a Balatont és Veszprém megyét, továbbá Fiume és Isztria vidékét is jól ismerem, és nem csak írni, hanem mesélni is szeretek, bemutatni a helyek részleteit, történeteit, megszereztem 2022 elején az idegenvezetői képesítést. Szabad időmben különféle egyedi túrákat szervezek, mint az egy napos Somló hegyi bortúra, vagy tematikus füredi séta. Fimében, ami ma már Rijeka, alkalmanként szintén.

Szeretem a jó könyveket, a jó borokat, a Balatont és az Adriát is. Nincs tévénk 2006 óta, nem szeretek híreket, cukros ételeket és gyorséttermi kaját fogyasztani.

Azért írok, hogy ezzel átadjak a tudásomból és a gondolataimból. Hogy rácsodálkozásra, elgondolkodásra késztessem az olvasót. Blogot pedig azért, mert azt sokkal könnyebb, mint regényt 😉

Köszönöm a figyelmet! Ha pedig fel vagy készülve egy wikipédia-szócikk alaposságú bemutatkozásra is, kattints ide.

Esetleg nézz körül a főoldalon.

Ha a fenti profilkép szerinted nem elég komoly, itt lent láthatod a korábbit, itt pedig az a tizenegy, amikből a mostani kép kiválasztásra került.


A blog feliratkozói most ingyen letölthetik e-könyvben az új regényemet.

Nem leszel leöntve emailekkel, inkább ritkán küldök, de jót.